Koktajl jagodowo - brzoskwiniowy
Koktaj jagodowo - brzoskwiniowy, dwukolorowy, przepyszny, syty, obłędnie zdrowy i nie wiadomo która część smaczniejsza.
Jagód nie trzeba zachwalać, bo znamy ich dobroczynne działanie. Wspomagają wszystkie diety odchudzające i oczyszczające. Wpływają korzystnie na pracę serca i mózgu, wspomagają trawienie, poprawiają zdolność widzenia i podnoszą odporność.
Brzoskiwnie - "królewski owoc" lata działa zasadotwórczo, ma również działanie oczyszczające, wspomaga naszą odporność mnóstwem mikroelementów i witamin. Nie ma się co zastanawiać, trzeba pić i jeść garściami. To świetna propozycja na lekkie, letnie śniadanko.
Składniki na 2 duze porcje:
2 brzoskwinie
1 szklanka jagód
1 banan
1 niepełna szklanka wody
kawałek imbiru
1 łyżka oleju
Wykonanie:
- jagody starannie wypłukać, przebrać. Brzoskwinie obrać ze skóry
- jagody zmiksować z połową wody i jedną brzoskwinią. Wlać do pucharków
- drugą brzoskwinię zmiksować z resztą wody i bananem. Łyżką nałożyć na jagodową warstwę
- podawać natychmiast po zmiksowniu