Jak sklarować rosół?

Składniki:
  • rosół
  • białko jajka ( ja używam 1 na 1 litr rosołu )
Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Białka ubić na pianę, dodać do chłodnego rosołu i mieszamy, podgrzewać rosół często mieszając, aż się zagotuje, odstawić na 10 min., po czym przecedzić przez gazę.

Podobne wpisy Jak sklarować rosół?Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Rosół z pulpetami

Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Rosół z lanym ciastem

Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Risotto z kurczakiem i zielonym groszkiem

Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Krem z kurczaka i pieczarek

Przepisy z tych kategorii

Chrusciki kakaowe

Chrusciki kakaowe

mojacalabria mojacalabria
www.mojacalabria.com

Pączki - pyszne, puszyste, orkiszowe
2

Pączki - pyszne, puszyste, ork…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Kapuśniaki
1

Kapuśniaki

Alicja Alicja
Czekoladowa muffinka

Bułki hamburgerowe z zakwasem
2

Bułki hamburgerowe z zakwasem

Sprawdzona Kuchnia Sprawdzona Kuchnia
Sprawdzona Kuchnia

Sałatka jajeczna z cebulą
1

Sałatka jajeczna z cebulą

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

Jedz te dwu-składnikowe pankejki każdego ranka a zobacz jak Twój tłuszczyk znika!

Jedz te dwu-składnikowe pankej…

Olivia Olivia
Zdrowe Debiuty

Przepisy z tych kategorii

Serduszka z ciasta francuskiego

Serduszka z ciasta francuskieg…

mapik27 mapik27
Świat Ciasta

Domowa tortilla

Domowa tortilla

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Chrrupiące ciasteczka owsiane
1

Chrrupiące ciasteczka owsiane

waniliowa chmurka waniliowa chmurka
Waniliowa Chmurka

 Egg cake
1

Egg cake

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Rozgrzewająca i aromatyczna herbata z pomarańczami, anyżem, cynamonem i goździkami

Rozgrzewająca i aromatyczna he…

Małgorzata Małgorzata
Codzienna kuchnia niecodzienna

Koktajl z krewetek

Koktajl z krewetek

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne