Jajka faszerowane hummusem

Jajka faszerowane hummusem

Zdjęcie - Jajka faszerowane hummusem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami "Na jutrzejsze śniadanie polecam jajka faszerowane hummusem (dla niewtajemniczonych - pasta z gotowanej ciecierzycy z dodatkiem przypraw i pasty sezamowej tahini). Do ich przygotowania użyłam gotowego hummusu, który od jakiegoś czasu można znaleźć na półkach naszych sklepów, choć niestety tylko wybranych. Jest dostępny w dwóch wersjach: tradycyjnej i z pieczonym bakłażanem. Obie pasty mają kremową, aksamitną konsystencję i niepowtarzalny smak. Jest bogatym źródłem białka, błonnika, żelaza i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Mnie bardziej przypadła do gustu wersja tradycyjna."
Zdjęcie - Jajka faszerowane hummusem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Jajka faszerowane hummusem
Składniki na 1 porcję:
2 jajka ugotowane na twardo 4 łyżeczki hummusu 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki do dekoracji: sałata, pomidor, papryka, ogórek, natka pietruszki
Jajka przekroić na dwie połówki. na każdej położyć lub wycisnąć workiem cukierniczym łyżeczkę hummusu.Posypać posiekaną natką pietruszki. udekorować warzywami. Smacznego.


Kategorie przepisów