Indyk grillowany z gruszką

Indyk grillowany z gruszką
Zdjęcie - Indyk grillowany z gruszką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Indyk grillowany z gruszką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Indyk grillowany z gruszką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Indyk grillowany z gruszką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Indyk grillowany z gruszką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Indyk grillowany z gruszką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Indyk grillowany z gruszką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 1 pierś z indyka
  • 2 gruszki
  • 35 ml oleju Kujawski z bazylią
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki oregano
  • szczypta soli morskiej
  • szczypta czarnego pieprzu
Przygotowanie Mięso z indyka myjemy i porcjujemy na kotleciki, które następnie lekko rozbijamy. Przyprawiamy solą, pieprzem, delikatnie nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oprószamy pachnącym oregano i zalewamy Kujawskim z bazylią. Tak przygotowane piersi przykrywamy folią i pozostawiamy w lodówce na ok. 2-3 godz.


Tuż przed wyciągnięciem mięsa z lodówki, zabieramy się za przygotowanie gruszek. Owoce myjemy, kroimy na 0,5 cm plasterki i nacieramy Kujawskim z ziołami.


Mięso wraz z gruszkami układamy na rozgrzaną patelnię do grillowania i smażymy ok. 5 min. z każdej strony.


Porada:

Cudownym zwieńczeniem potrawy będzie dodanie odrobiny sera blue na gorącego indyka.



Przepis pochodzi z www.aleglodomorek.blogspot.com

Kategorie przepisów