Grillowane roladki z indyka

Pierś z indyka faszerowana pysznym serkiem i marynowana w oleju Kujawskim z ziołami to idealna propozycja na grilla. Do tego pyszna i zdrowa sałatka doprawiona Kujawskim olejem z ziołami. Kujawski z ziołami to połączenie oleju rzepakowego z pierwszego tłoczenia z naturalnymi, aromatycznymi ziołami.
Oleje z ziołami są wygodną alternatywą przyprawiania dań – aromatyczny olej potrafi zmienić lub podkręcić smak klasycznego dania!
Składniki na grillowane roladki z indyka:
- 6 rozbitych plastrów piersi z indyka
- 6 pokrojonych suszonych pomidorów
- 1 opakowanie serka śmietankowego z ziołami
- sól
- olej Kujawski z ziołami “Pomidor, czosnek, bazylia”
Składniki na sałatkę do grillowanych roladek:
- 1 ogórek zielony
- 1 kiść małych pomidorków
- opakowanie sera feta
- pół czerwonej papryki
- 1 czerwona cebula
- olej Kujawski z ziołami “Pomidor, czosnek, bazylia”
- 1 garść oliwek
Przyrządzanie grillowanych roladek z indyka z sałatką:
Pierś indyka marynujemy w soli i oleju Kujawskim z ziołami. Serek mieszamy z pokrojonymi suszonymi pomidorami. Rozsmarowujemy po kawałkach piersi z indyka i zwijamy. Roladki grillujemy ( można spiąć wykałaczką, ale nie trzeba).
W tym czasie przygotowujemy sałatkę.
Warzywa kroimy w plastry. Wykładamy na talerz, posypujemy serem feta oraz oliwkami. Polewamy olejem Kujawskim z ziołami.
Roladki podajemy z chrupiącą sałatką.
Liczba porcji: 6
Łączny czas przygotowania: 20 min
Stopięń trudności: prosty przepis