Grillowane roladki z indyka

Grillowane roladki z indyka

Zdjęcie - Grillowane roladki z indyka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Pierś z indyka faszerowana pysznym serkiem i marynowana w oleju Kujawskim z ziołami to idealna propozycja na grilla. Do tego pyszna i zdrowa sałatka doprawiona Kujawskim olejem z ziołami. Kujawski z ziołami to połączenie oleju rzepakowego z pierwszego tłoczenia z naturalnymi, aromatycznymi ziołami.

Oleje z ziołami są wygodną alternatywą przyprawiania dań – aromatyczny olej potrafi zmienić lub podkręcić smak klasycznego dania!

Zdjęcie - Grillowane roladki z indyka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki na grillowane roladki z indyka:

  • 6 rozbitych plastrów piersi z indyka
  • 6 pokrojonych suszonych pomidorów
  • 1 opakowanie serka śmietankowego z ziołami
  • sól
  • olej Kujawski z ziołami “Pomidor, czosnek, bazylia”

 

Składniki na sałatkę do grillowanych roladek:

  • 1 ogórek zielony
  • 1 kiść małych pomidorków
  • opakowanie sera feta
  • pół czerwonej papryki
  • 1 czerwona cebula
  • olej Kujawski z ziołami “Pomidor, czosnek, bazylia”
  • 1 garść oliwek

Zdjęcie - Grillowane roladki z indyka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przyrządzanie grillowanych roladek z indyka z sałatką:

Pierś indyka marynujemy w soli i oleju Kujawskim z ziołami. Serek mieszamy z pokrojonymi suszonymi pomidorami. Rozsmarowujemy po kawałkach piersi z indyka i zwijamy. Roladki grillujemy ( można spiąć wykałaczką, ale nie trzeba).

W tym czasie przygotowujemy sałatkę.

Warzywa kroimy w plastry. Wykładamy na talerz, posypujemy serem feta oraz oliwkami. Polewamy olejem Kujawskim z ziołami.

Roladki podajemy z chrupiącą sałatką.

 

Liczba porcji: 6
Łączny czas przygotowania: 20 min
Stopięń trudności: prosty przepis

Kategorie przepisów