Granat, sałata, polędwiczki.
Sałatka wiosenna :) (na gotowanie-z-nudow także ją znajdziecie :) )
Składniki (na jedną osobę)
Ziemniaki obrać, pokroić w małą kostkę, ugotować, uważać, żeby nie rozgotować. Polędwicę leciutko rozbić, posolić, popieprzyć, zamoczyć w jajku, obtoczyć w orzechach. Smażyć na oleju lub smalcu. Sałatę porwać na kawałki. Ostudzone ziemniaki posypać na sałatę, na to ziarna granatu. Polać sosem, na tym ułożyć polędwiczki.
Składniki (na jedną osobę)
- 2-3 liście sałaty lodowej
- garść ziaren granatu
- 1-2 niezbyt duże ziemniaki
- 1-2 plastry polędwicy
- garść posiekanych orzechów włoskich
- rozbełtane jajko
- sos sałatkowy (ja użyłam takiego z torebki, knorra)
Ziemniaki obrać, pokroić w małą kostkę, ugotować, uważać, żeby nie rozgotować. Polędwicę leciutko rozbić, posolić, popieprzyć, zamoczyć w jajku, obtoczyć w orzechach. Smażyć na oleju lub smalcu. Sałatę porwać na kawałki. Ostudzone ziemniaki posypać na sałatę, na to ziarna granatu. Polać sosem, na tym ułożyć polędwiczki.