Gazpacho pomidorowe
- Wynik: 10
- Czas przygotowania: 10minuty
- Czas gotowania: -minuty
Czas upałów to czas chłodników. Dzisiaj proponuje wersje pomidorową. Ekspresowe wykonanie, doskonałe chłodzenie. Bardzo polecam:)
Składniki- pomidory - 1-1,5 kg
- ogórki - 1 szt.
- papryczka chilli - 1/2 strąka
- papryka czerwona - 1/2 szt.
- cebula - 1 szt.
- czosnek - 2 ząbki
- chleb - 1 kromka
- ocet balsamiczny - do smaku
- sól - do smaku
- pieprz - do smaku
- koperek - do podania
- ciabatta - do podania
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki. Pokroić na mniejsze kawałki i przetrzeć przez sito, aby pozbyć się pestek. w blenderze kielichowym umieścić przetarte pomidory, cebulę, czosnek, pokrojone ogórki, papryczkę chilli , czerwona paprykę, kromkę białego chleba. Wszystko razem dokładnie zmiksować. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz octem balsamicznym. Przelać do miseczek. Każdą porcję przybrać posiekanymi ogórkami oraz koperkiem. Podawać z ciabattą.
Smacznego:)