Fasola Jaś z cukinią

Fasola Jaś z cukinią
przepis:

1 młoda cukinia

1 szklanka ugotowanej fasoli Jaś

biała część pora

1 ząbek czosnku

1 łyżka przecieru pomidorowego

sól, pieprz

tymianek

olej

ser grana padano

Cukinię przekroić wzdłuż na ćwiartki, a następnie pokroić w plasterki.

Por pokroić w krążki.

W garnku rozgrzać olej, zeszklić na nim por i cukinię.

Dodać fasolę, podlać niewielką ilością wody, dodać sól, pieprz, tymianek, zmiażdżony czosnek i przecier pomidorowy.

Chwilę gotować, aż odparuje nadmiar wody.

Gotową potrawę wyłożyć na talerz i posypać płatkami grana padano.

Zdjęcie - Fasola Jaś z cukinią - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów