Dressing czosnkowo-estragonowy

Zdjęcie - Dressing czosnkowo-estragonowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Dressing czosnkowo-estragonowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Dressing czosnkowo-estragonowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Dressing czosnkowo-estragonowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Dressing czosnkowo-estragonowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 75 ml oleju Kujawski z lnianki tłoczonego na zimno
  • 70 ml soku z cytryny lub octu jabłkowego
  • 20 ml płynnego miodu
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki posiekanego świeżego estragonu lub 1 łyżeczka suszonego
  • 1 łyżeczka soli
  • ⅓ łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
Przygotowanie

Wszystkie składniki dressingu umieszczamy w słoiku.

Zakręcamy i potrząsamy intensywnie do uzyskania jednolitej emulsji.

Odstawiamy na 10 minut, by smaki się połączyły.

Polewamy sałatkę lub ulubione warzywa. Świetnie smakuje także jako wykończenie pieczonych warzyw.


Przepis pochodzi z www.osmykolorteczy.pl 

Kategorie przepisów

Podobne przepisy