Czekoladki walentynkowe z borówkami
Wiecie, że własnoręcznie przygotowane prezenty cieszą najbardziej ? A kto z Was nigdy nie zrobił prezentu w stylu "handmade", tylko zawsze kupuje gotowce ?
Czekoladki z borówkami przygotujecie w mgnieniu oka. Przepis możecie modyfikować, by nadać czekoladkom inny smak.
A jak w najłatwiejszy sposób nadać czekoladkom owocowy smak oraz fajny kolor ? Wystarczą owoce liofilizowane, w formie proszku.
Do przygotowania moich czekoladek wykorzystałam proszek oraz owoce liofilizowanej borówki od Lyo Bio
Czekoladki uzyskały dzięki temu, przepiękny jagodowy kolor i wyjątkowy smak.
PRZEPIS NA CZEKOLADKI WALENTYNKOWE Z BORÓWKAMI
Składniki:
Przygotowanie czekoladek:
1. Olej kokosowy rozpuścić.
Do płynnego oleju kokosowego dodać syrop z agawy lub miód oraz proszek z liofilizowanych owoców borówki - połączyć składniki.
Na koniec wsypać mleko w proszku lub odżywkę białkową - wymieszać.
2. Przygotować foremki do czekoladek lub kostek lodu. Foremki można delikatnie oprószyć proszkiem z liofilizowanej borówki lub wypełnić owocami.
Przelać do formy masę na czekoladki.
Czekoladki dobrze schłodzić w lodówce lub zamrażarce.
Zastygnięte wyjąć z foremki, mocno uderzając formą o blat.
Czekoladki przechowywać w lodówce.
Smacznego !
Czekoladki z borówkami przygotujecie w mgnieniu oka. Przepis możecie modyfikować, by nadać czekoladkom inny smak.
A jak w najłatwiejszy sposób nadać czekoladkom owocowy smak oraz fajny kolor ? Wystarczą owoce liofilizowane, w formie proszku.
Do przygotowania moich czekoladek wykorzystałam proszek oraz owoce liofilizowanej borówki od Lyo Bio
Czekoladki uzyskały dzięki temu, przepiękny jagodowy kolor i wyjątkowy smak.
PRZEPIS NA CZEKOLADKI WALENTYNKOWE Z BORÓWKAMI
Składniki:
- 40 g oleju kokosowego
- 60 g mleka w proszku lub odżywki białkowej naturalnej
- 2 łyżeczki proszku z liofilizowanej borówki
- 1 łyżeczka syropu z agawy lub miodu
Przygotowanie czekoladek:
1. Olej kokosowy rozpuścić.
Do płynnego oleju kokosowego dodać syrop z agawy lub miód oraz proszek z liofilizowanych owoców borówki - połączyć składniki.
Na koniec wsypać mleko w proszku lub odżywkę białkową - wymieszać.
2. Przygotować foremki do czekoladek lub kostek lodu. Foremki można delikatnie oprószyć proszkiem z liofilizowanej borówki lub wypełnić owocami.
Przelać do formy masę na czekoladki.
Czekoladki dobrze schłodzić w lodówce lub zamrażarce.
Zastygnięte wyjąć z foremki, mocno uderzając formą o blat.
Czekoladki przechowywać w lodówce.
Smacznego !