Cynamonowy jabłecznik cappuccino
Składniki
na ciasto:
- 4 jajka
- 120 g cukru
- 90 g mąki pszennej
- 90 g mąki ziemniaczanej
- 20 g kakao
- 4 łyżki oleju Kujawski z pierwszego tłoczenia
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżka naparu kawy
- 3 łyżki gęstej śmietany
- 1 litrowy słoik jabłek na szarlotkę
- 8 łyżeczek żelatyny
- 125 ml wody
- 650 ml śmietany kremówki
- 200 ml jogurtu greckiego
- 80 g cukru pudru
- 5 łyżeczek żelatyny
- 125ml wody
- 1 łyżka naparu z kawy
- ½ łyżeczki cynamonu
- 200 g biszkoptów
- 50 g startej czekolady