Cornetti expresowe

Cornetti expresowe

Cornetto plus expresso -to jedyne sniadanie niemal kazdego doroslego Wlocha,dodam przy tym ,ze jedza je w barze idac do pracy,jesli jest wolny dzien-tez ida do baru na porcje "sniadania".

Mamy dzisiaj najszybsze cornetto i najprostrze,bo niczym niewypelnione,tutaj nazywane "cornetto vuoto".

Zrobilam je szybciutko do poobiedniej zielonej herbatki-Was tez namawiam!

Potrzeba nam praktycznie :

-ciasto francuskie

-jajko o smarowania

.-troche cukru pudru

 

Zdjęcie - Cornetti expresowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Cornetti expresowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Wykonanie

Prostokatne ciasto francuskie przecinamy wzdluz ostrym nozem na pol ,potem wycinamy z niego trojkaty.

Kazdy trojkat zawijamy bardzo lekko od szerszej strony i podwijamy nieco jego koncowki.

Cornetti ukladamy na blaszce wylozonej papierem do pieczenia i smarujemy roztrzepanym jajkiem .

Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 st C przez 15-20 min.

Podajemy posypane cukrem pudrem i powidelkami z wisni-pycha!

Zdjęcie - Cornetti expresowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Smacznego!

Kategorie przepisów