Chrupiące płatki owsiane z patelni

Zdjęcie - Chrupiące płatki owsiane z patelni - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiDzisiaj zrobiłam proste, domowe musli z płatków owsianych i miodu. To sposób, na urozmaicenie wiosennego śniadania. Prażone płatki są chrupiące i mają delikatny, miodowo – cynamonowy smak. Dodane do jogurtu z porcją migdałów, będą idealne na dobry początek dnia 🙂

Zdjęcie - Chrupiące płatki owsiane z patelni - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

                                                                   Składniki
  • 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych
  • 1 łyżka płynnego miodu
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • garść posiekanych migdałów
Na rozgrzaną patelnię, daję  płatki owsiane. Płatki prażę około 4 minuty, cały czas mieszając. Płatki powinny się lekko przyrumienić, ale nie przypalić. Gotowe płatki odkładam na talerzyk. Na tą samą patelnię, daję miód i cynamon. Kiedy miód się rozpuści, ponownie dodaję płatki i wszystko mieszam. Miód powinien dokładnie pokryć płatki. Płatki przekładam na duży, płaski talerz i zostawiam do przestudzenia. Do przestudzonych płatków dodaję posiekane migdały. Płatki można od razu dodać np. do jogurtu 🙂 Smacznego 🙂

Zdjęcie - Chrupiące płatki owsiane z patelni - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów

Podobne przepisy