Caprese z buraczkiem

Wydaje sie ,ze dania zwlaszcza kuchni sródziemnomorskiej ,wymagają duzo zabiegow i sa czasochlonne-nieprawda! Zanim poznalam kuchnie wloska,moje spaghetti dla przykladu bylo ciezkie od miesa i warzyw, dziś to wiem i ciagle sie uczę ,ze to co proste jest najzdrowsze i najlepsze.

Dzisiaj mamy dla przykladu "caprese", jest to polaczenie pomidorow i mozzarelli ,ja jednak dla odmiany zamienilam pomidory na buraczek-bylam zachwycona-rodzina tez.

Tylko odwagi i nasza kuchnia bedzie ciekawsza i smaczniejsza.

Zapraszam!

Zdjęcie - Caprese z buraczkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Caprese z buraczkiem

Potrzebujemy

.1 duzy buraczek gotowany w skorce

.1 duza mozzarella typu " bufola",lub jakas dostepna

.oliwa z oliwek

.bazylia suszona

 

Wykonanie

Buraczek delikatnie obieramy ze skorki i kroimy cienkie plasterki.

Mozzarelle kroimy rowniez podobnie ,potem naprzemian z buraczkiem ukladamy na talerzu .

Posypujemy bazylia i polewamy strumykiem oliwy.

Podajemy jako przekaske wraz z chlebem czosnkowym.

Smacznego!

 

 

 

Kategorie przepisów

Podobne przepisy