Buraki na ciepło

Składniki:
  • 70 dag buraków ugotowanych w mundurkach
  • 2 średnie jabłka
  • 2 łyżki masła
  • 5 łyżek śmietany
  • 1,5 łyżki mąki
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 3 łyżki cukru
Zdjęcie - Buraki na ciepło - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Buraki i jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, podsmażyć około 1 minuty na maśle, posypać mąką, zamieszać, dodać śmietanę i dobrze wymieszać, dodać cukier,doprawić sokiem z cytryny i solą.

Podobne wpisy Buraki na ciepłoZdjęcie - Buraki na ciepło - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Buraki z papryką

Zdjęcie - Buraki na ciepło - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Buraki marynowane

Zdjęcie - Buraki na ciepło - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Jajka w sosie chrzanowym

Zdjęcie - Buraki na ciepło - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Barszcz czerwony (wigilijny)

Kategorie przepisów

Podobne przepisy