Buraki marynowane

Składniki:
  • 3 kg buraków
  • 1,5l wody
  • 1,5 łyżki soli
  • 7 łyżek cukru
  • 250 ml octu 10%
  • 1 łyżka kminku
  • 1 łyżeczka mielonego pieprzu
  • 6 liści laurowych
  • 10 ziaren ziela angielskiego
Zdjęcie - Buraki marynowane - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Buraki umyć, nie obierać i gotować do miękkości w wodzie z dodatkiem 2 łyżek octu. Buraki obrać i pokroić w kostkę takiej wielkości jaka nam odpowiada ( chyba że buraczki są małe to nie trzeba ich kroić ). Wszystkie składniki oprócz buraków zmieszać w garnku i gotować 10 min. Buraki wkładać do słoików, zalewać zalewą, zakręcać i pasteryzować 10 min.

Podobne wpisy Buraki marynowaneZdjęcie - Buraki marynowane - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Buraki z papryką

Zdjęcie - Buraki marynowane - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Ogórki konserwowe (korniszony)

Zdjęcie - Buraki marynowane - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Buraki na ciepło

Zdjęcie - Buraki marynowane - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Barszcz czerwony (wigilijny)

Kategorie przepisów

Podobne przepisy