Bagietka z pastą "Hawajską"

Bagietka z pastą "Hawajską"
Zdjęcie - Bagietka nadziewana: na zimno - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - Bagietka nadziewana: na zimno - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - Bagietka nadziewana: na zimno - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - Bagietka nadziewana: na zimno - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


Bagietka nadziewana – pyszne przystawka na zimno !

Zainspirowana ulubioną sałatką
hawajską, wpadłam na pomysł zrobienia pasty, którą w końcowym efekcie nadziałam bagietkę, pokroiłam w kromki i ozdobiłam kawałkami ananasa i listkami
oregano 🌿

Bagietka nadziewana pastą z kurczaka i ananasa, na pewno przypadną do gustu dorosłam jak i dzieciakom 😄 Dodatkowo pięknie się prezentuje i co najważniejsze
pysznie smakuje !

Zapraszam Was do wspólnego gotowania !

Zdjęcie - Bagietka nadziewana: na zimno - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - Bagietka nadziewana: na zimno - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki :
Mięso z kurczaka 200-250 g  Ananas z puszki 3 plastry Jogurt naturalny Gęsty 2-3 łyżki Majonez light 1 łyżka  Sól, pieprz    Dodatkowo: Bagietka  Kawałki ananasa i oregano/bazylia do dekoracji 

Sposób wykonania:

Kurzaka nacieramy marynata z ziół, soli i oliwy z oliwek. Wkładamy do rękawa i pieczemy. Upieczone mięso wyjmujemy i studzimy. Kurczaka dzielimy na małe kawałki i wrzucamy do miksera, dodajemy jogurt , majonez, sól i pieprz. Miksujemy na gładką pastę. Na koniec dodajemy posiekanego drobno ananasa z puszki i mieszamy. 

Wydrążamy środek bagietki i nakładamy farsz. Zawijamy w folię i wkładamy na kilka godzin do lodówki ( dzięki temu łatwiej będzie ją pokroić ). Nadziewaną bagietkę kroimy na kromki. Dekorujemy kawałkami ananasa i listkami oregano lub bazylii .

Kategorie przepisów