Bagietka z pastą "Hawajską"
Zainspirowana ulubioną sałatką
hawajską, wpadłam na pomysł zrobienia pasty, którą w końcowym efekcie nadziałam bagietkę, pokroiłam w kromki i ozdobiłam kawałkami ananasa i listkami
oregano 🌿
Bagietka nadziewana pastą z kurczaka i ananasa, na pewno przypadną do gustu dorosłam jak i dzieciakom 😄 Dodatkowo pięknie się prezentuje i co najważniejsze
pysznie smakuje !
Zapraszam Was do wspólnego gotowania !
Składniki :
Mięso z kurczaka 200-250 g Ananas z puszki 3 plastry Jogurt naturalny Gęsty 2-3 łyżki Majonez light 1 łyżka Sól, pieprz Dodatkowo: Bagietka Kawałki ananasa i oregano/bazylia do dekoracji
Sposób wykonania:
Kurzaka nacieramy marynata z ziół, soli i oliwy z oliwek. Wkładamy do rękawa i pieczemy. Upieczone mięso wyjmujemy i studzimy. Kurczaka dzielimy na małe kawałki i wrzucamy do miksera, dodajemy jogurt , majonez, sól i pieprz. Miksujemy na gładką pastę. Na koniec dodajemy posiekanego drobno ananasa z puszki i mieszamy.
Wydrążamy środek bagietki i nakładamy farsz. Zawijamy w folię i wkładamy na kilka godzin do lodówki ( dzięki temu łatwiej będzie ją pokroić ). Nadziewaną bagietkę kroimy na kromki. Dekorujemy kawałkami ananasa i listkami oregano lub bazylii .