Babeczki jogurtowe z brzoskwinią

Babeczki jogurtowe z brzoskwinią

Uwielbiam te slodkie maleństwa,bo zawsze można je miec w zapasie jak pojawią  się niespodziewani goscie- sa tak wilgotne,że w lodowce moga polezec nawet kilka dni,a to zasluga brzoskwiń w syropie.

Zapraszam!

Zdjęcie - Babeczki jogurtowe z brzoskwinia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Babeczki jogurtowe z brzoskwinia

Przepis na 12 babeczek:

. 250 gr maki pszennej

. 80 gr cukru

. 2 jajka

. 50 ml oleju slonecznikowego

. 200 ml jogurtu naturalnego

. skorka otarta z cutryny

. sok z calej cytryny

. 1 brzoskwinia z syropu ( nie wiecej )

. 1 lyzeczka sody oczyszczonej

 

Krem:

. 200 ml smietany kremowki

. 150 gr serka kremowego

. 100 gr cukru pudru

. aromat rumowy do ciast

. barwnik do ciast zolty

. posypka kolorowa

 

Wykonanie:

- jogurt mieszamy z soda oczyszczona i pozostawiamy na bok

- jajka ubijamy z cukrem ,dodajemy olej ,sok i skorke z cytryny oraz jogurt

- do masy przesiewamy make ,dodajemy pokrojona drobno brzoskwinie i delikatnie mieszamy lyzka

- gotowe ciasto przekladamy do papilotek umieszczonych we wnetrzu blaszki do babeczek

- pieczemy w temp. 170stC przez 20 min

 

Krem:

- do miski przekladamy wszystkie skladniki i ubijamy je mikserem az powstanie gladki lsniacy krem

- dzielimy krem na dwie czesci do jednej dodajemy barwnik zolty

- oba kremy przekladamy do dwoch woreczkow cukierniczych

- oba woreczki teraz umieszczamy w wiekszym worku z ozdobna koncowka

- na babeczce wyciskamy wzorek,posypujemy kolorowymi kuleczkami - gotowe

Smacznego!

Kategorie przepisów