Porady kulinarne

Przecier pomidorowy - jakie pomidory wybierać?

  • pomidory muszą być dojrzałe, ale jędrne, całkowicie zdrowe, bez plam i uszkodzeń
  • najlepsze są pomidory polne (nie szklarniowe), najlepiej odmiany Lima
  • jasne i zielone części pomidora usuwamy przez poddaniem pomidorów obróbce termicznej

Przepisy, których może dotyczyć porada

0

Kiszone pomidory

imie nazwisko Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

2

Kiszone pomidory

imie nazwisko Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

0

Relish z pomidorków koktajlowych

imie nazwisko zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

1

Suszone pomidory w oleju (do słoików)

imie nazwisko Obiad gotowy
Obiad gotowy!

1

Dżem z pomidorów

imie nazwisko Stare Gary
Stare Gary

2

Passata pomidorowa z bazylią i czosnkiem

imie nazwisko Obiad gotowy
Obiad gotowy!

1

Sałatka z zielonych pomidorów

imie nazwisko zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

2

Sos pomidorowy na zimę

imie nazwisko Stare Gary
Stare Gary

1

Konfitura z zielonych pomidorów

imie nazwisko figmara
figowe smaki

1

Przecier pomidorowy

imie nazwisko Bożena
Moje domowe kucharzenie

2

Sos pomidorowy do słoików na zimę

imie nazwisko Obiad gotowy
Obiad gotowy!

2

Konfitura z czerwonych pomidorów

imie nazwisko wiosenka27
Eksplozja smaku