Porady kulinarne

Marynaty mokre z czego wykonać?

Marynaty mokre wykonuje się najczęściej z mleka, maślanki lub jogurtu, rosołu, alkoholu, octu, z przyprawami. ilość zastosowanego płynu nie powinna być zbyt duża, wystarczy by mięso było lekko przykryte. istotny jest dobór naczynia, najlepiej by było z tworzywa nie wchodzącego w reakcje z płynem (niektóre plastiki nie są odporne na kontakt z kwasami i tłuszczem) i nieporowatego, czyli nie chłonącego wilgoci, np. z ceramiki szkliwionej, szkła, a jeśli z metalu to pokrytego emalią. nie powinno być też zbyt duże. mięso w nim ułożone powinno być dość ściśle. 

Przepisy, których może dotyczyć porada

1

Pulled pork, czyli wyczesana wieprzowina

imie nazwisko Małgorzata
Codzienna kuchnia niecodzienna

2

Wiejska kiełbasa domowa

imie nazwisko Kulinarne pyszności Molki
Kulinarne pyszności Molki

0

Wolno pieczona łopatka wieprzowa

imie nazwisko Konstancja
Atlas Smaków

0

Pieczone żeberka w musztardzie

imie nazwisko Patyska
Smakołyki Alergika

1

Pulled pork do burgerów

imie nazwisko janiolka
Eksperyment sobotni

2

Pulled pork gotowane

imie nazwisko janiolka
Eksperyment sobotni

0

Polędwiczka z wolnowaru z octem balsamicznym

imie nazwisko Stare Gary
Stare Gary

5

Łopatka w sosie paprykowym

imie nazwisko Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

2

Karkówka pieczona

imie nazwisko ugotujmyto.pl
Ugotujmy To...

8

Żeberka duszone z cebulą

imie nazwisko Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

6

Schab w gorczycy

imie nazwisko Wszędobylskie
Wszędobylskie

2

Żeberka wieprzowe z coca colą z wolnowaru

imie nazwisko Stare Gary
Stare Gary