Porady kulinarne

Jak długo marynować mięso?

Czas marynowania zależy od wielkości kawałka mięsa, im większa tym dłużej powinien pozostać w marynacie.
- drób - wystarczy godzina lub 2 (np. skrzydełkom czy udkom kurczaka),
- wieprzowina - min. 6 godzin,
- wołowina - mięso w plastrach - 12 godzin, większe kawałki - 1-2 dni, ale delikatnym kawałkom wołowiny (polędwica, ligawa) wystarczą 2-3 godziny,
- jagnięcina - 8 godzin,
- dziczyzna - kilka dni.

Przepisy, których może dotyczyć porada

1

Żeberka pieczone w sosie barbecue

imie nazwisko zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

0

Żeberka barbecue

imie nazwisko Kardamonowy
Kardamonovy

2

Wiejska kiełbasa domowa

imie nazwisko Kulinarne pyszności Molki
Kulinarne pyszności Molki

0

Wolno pieczona łopatka wieprzowa

imie nazwisko Konstancja
Atlas Smaków

0

Pieczone żeberka w musztardzie

imie nazwisko Patyska
Smakołyki Alergika

1

Pulled pork do burgerów

imie nazwisko janiolka
Eksperyment sobotni

2

Pulled pork gotowane

imie nazwisko janiolka
Eksperyment sobotni

0

Polędwiczka z wolnowaru z octem balsamicznym

imie nazwisko Stare Gary
Stare Gary

5

Łopatka w sosie paprykowym

imie nazwisko Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

2

Karkówka pieczona

imie nazwisko ugotujmyto.pl
Ugotujmy To...

8

Żeberka duszone z cebulą

imie nazwisko Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

6

Schab w gorczycy

imie nazwisko Wszędobylskie
Wszędobylskie