Porady kulinarne

Co zrobić, aby fasola nie wzdymała?

Kilka rad odnośnie gotowania fasoli, aby zmniejszyć działanie wzdymające:

  1. fasolę namoczyć na noc
  2. wodę z moczenia wylać, gotować w świeżej
  3. pierwsze 10 minut gotowania - bez przykrycia, na bardzo mocnym ogniu
  4. potem do miękkości na wolnym ogniu pod przykryciem
  5. solimy do smaku na koniec.

Przepisy, których może dotyczyć porada

4

Brukselka- smażona z dodatkiem słodkich żurawin

imie nazwisko Agatajot
Kuchnia Agaty

10

Sałatka z rzodkiewką

imie nazwisko Kasia
Kuchnia na 5

45

SAŁATKA ZIEMNIACZANA Z CZOSNKIEM

imie nazwisko duszek
Potrawy regionalne

22

SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ

imie nazwisko duszek
Potrawy regionalne

4

Sałatka z zupek chińskich

imie nazwisko Kasia
Kuchnia na 5

0

SAŁATKA JARZYNOWA

imie nazwisko duszek
Potrawy regionalne

4

SAŁATKA JARZYNOWA

imie nazwisko duszek
Potrawy regionalne

15

SURÓWKA Z PORA

imie nazwisko duszek
Potrawy regionalne

2

Sałatka z marynowanym imbirem

imie nazwisko gania
My cuisine

8

SAŁATKA FASOLOWA

imie nazwisko Laura
Cafe Babilon

7

SAŁATKA BROKUŁOWA

imie nazwisko Laura
Cafe Babilon

3

Sałatka z karczochami

imie nazwisko upl
Niebo w gębie