Należy pamiętać żeby zawsze gotować ją w odkrytym naczyniu, dzięki temu wszystkie nieprzyjemne zapachy ulatniają się wraz z parą.
Dla poprawy jej smaku możemy dodać odrobinę cukru do wody, w której gotujemy brukselkę. Dodatkowe rezultaty można osiągnąć gotując ją w intensywnym bulionie.
Porady kulinarne
Przepisy, których może dotyczyć porada

0
"Suszi"z kalafiora
Katka
Co by tu zjeść?

1
Jak ugotować kukurydzę?
Konstancja
Atlas Smaków

0
Brokuły panierowane sezamem
figmara
figowe smaki

1
Lizaki z rzodkiewki
Patyska
Smakołyki Alergika

1
Prosta pasta z bakłażana
Patyska
Smakołyki Alergika

1
Fasolka szparagowa & cząber
Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

3
Bakłażan z koperkowym sosem
mopswkuchni
Mops w kuchni

3
Letnie taboule
Karolka
Przysmaki Karolki

1
Jak ugotować kukurydzę ?
ulcik
Kuchnia na wzgórzu

0
Mus z selera podany z suszonymi pomidorami
Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

3
Fenkuł z oliwkami i tymiankiem
figmara
figowe smaki

4
Pure z kalafiora z imbirem
duszek
Potrawy regionalne