Porady kulinarne

Jakie bułeczki formować?

*supełki- ciasto rozciągnąć na długość około 20 cm, zrobić supełek

*ślimaczki - ciasto rozciągnąć na dł. 20 cm, zrobić ślimaczka

*słoneczka - zrobić kuleczkę, lekko ją spłaszczyć i ponacinać brzegi

*kwiatki - ciasto podzielić na 3 kuleczki i złączyć je razem.

Przepisy, których może dotyczyć porada

0

Bułki hamburgerowe na zakwasie

imie nazwisko zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

2

Paluchy chlebowe z czarnuszką

imie nazwisko Marcepanowa kuchnia
Marcepanowa kuchnia

0

Bułki grahamki

imie nazwisko Posmakujto!
Posmakujto!

0

Prosty chleb z ziarnami

imie nazwisko napiecyku
napiecyku

1

Bagietki z zimną fermentacją

imie nazwisko zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

1

Bułeczki z sezamem al’a bajgle

imie nazwisko Marcepanowa kuchnia
Marcepanowa kuchnia

1

Chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem na zakwasie

imie nazwisko Posmakujto!
Posmakujto!

1

Chleb z płaskurki na zakwasie

imie nazwisko Tosia
Smakowity chleb

1

Chleb pszenny z płatkami owsianymi mieszany łyżką

imie nazwisko Posmakujto!
Posmakujto!

1

Bürli – tradycyjne szwajcarskie bułki z wodą drożdżową z winogron

imie nazwisko zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

2

Chleb wieloziarnisty mieszany łyżką

imie nazwisko Posmakujto!
Posmakujto!

1

Chleb z garnka

imie nazwisko Kardamonowy
Kardamonovy