Porady kulinarne

Jakie bułeczki formować?

*supełki- ciasto rozciągnąć na długość około 20 cm, zrobić supełek

*ślimaczki - ciasto rozciągnąć na dł. 20 cm, zrobić ślimaczka

*słoneczka - zrobić kuleczkę, lekko ją spłaszczyć i ponacinać brzegi

*kwiatki - ciasto podzielić na 3 kuleczki i złączyć je razem.

Przepisy, których może dotyczyć porada

1

Chleb owsiankowy na zakwasie

imie nazwisko Tosia
Smakowity chleb

1

Bagietki

imie nazwisko Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

2

Chlebki pita na zaczynie poolish

imie nazwisko food²
Food Square

2

Bułeczki z sezamem

imie nazwisko Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

0

Precle

imie nazwisko zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

3

Chleb jogurtowy na drożdżach – farmerski

imie nazwisko napiecyku
napiecyku

0

Uniwersalny chleb pszenny

imie nazwisko Tosia
Smakowity chleb

1

Nocne kajzerki

imie nazwisko Iwona
Smakowity blog kulinarny

0

Chleb z garnka

imie nazwisko Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

0

Chleb pszenno-żytni na zakwasie

imie nazwisko Marcepanowa kuchnia
Marcepanowa kuchnia

0

Prosty chleb na drożdżach

imie nazwisko napiecyku
napiecyku

1

Podpłomyki

imie nazwisko Iwona
Smakowity blog kulinarny