Porady kulinarne

Bakłażan - jak go smażyć?

Bakłażan niemiłosiernie chłonie tłuszcz, na którym się smaży. Patelnię wystarczy skropić oliwą, a po przewróceniu plastrów na drugą stronę podlać dodatkowo 1-2 łyżki (suchy bakłażan też nie jest dobry). 

Przepisy, których może dotyczyć porada

2

Pieczony kalafior

imie nazwisko Kardamonowy
Kardamonovy

1

Frytki z selera

imie nazwisko Beti
kruche babeczki

0

Zapiekane warzywa sezonowe

imie nazwisko kulinarne_podroze
Kulinarne podróże

9

Kotleciki z soczewicy i warzyw

imie nazwisko Cris
Zakamarki mojej kuchni

10

Klopsiki z soczewicy z sosem pomidorowym

imie nazwisko Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki

2

Bakłażan smażony

imie nazwisko Laura
Cafe Babilon

15

Curry z czerwoną soczewicą i kalafiorem

imie nazwisko Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki

3

Pieczone bataty

imie nazwisko gania
My cuisine

10

Fasolka szparagowa z pomidorami

imie nazwisko upl
Niebo w gębie