Porady kulinarne

Jak upiec idealne scones?

Sconsy w teorii:
- przed włożeniem sconsów do piekarnika, temperatura musi osiągnąć maximum podane w przepisie
- najlepiej mieszać widelcem, aby nie wymieszać za bardzo. Składniki muszą być jedynie połączone ze sobą
- masło musi być zimne. Wtedy, gdy będziemy mieszali je palcami z mąką utworzy się kruszonka. Nie ma być to gładka masa. W niektórych przepisach zamiast masła podaje się margarynę. Sconsy wtedy podobno lepiej trzymają kształt
- obręcz, którą wycinamy bułeczki musi być posmarowana masłem i posypana mąką. Wtedy ciasto ładnie się odkleja.

Przepisy, których może dotyczyć porada

2

Scones

imie nazwisko wiosenka27
Eksplozja smaku

0

Bułki gwiazdki – scones z żurawiną

imie nazwisko Tosia
Smakowity chleb

0

Scones ze szpinakiem

imie nazwisko Tosia
Smakowity chleb

1

MINI SCONES

imie nazwisko KeJt
Przepisy z serca domu

3

Bułeczki Scones

imie nazwisko kasiaC
Pokrojone doprawione

2

Scones

imie nazwisko Majana
Majanowe pieczenie

2

Biscuits

imie nazwisko evenka
Arabeska