Porady kulinarne

Bułki na zakwasie - co zrobic aby nie wyszły twarde i zbite ?

Warto przed przygotowywaniem ciasta namoczyć płatki owsiane/jaglane i siemię lniane wrzącą wodą, to sprawi, że nasze ciasto będzie delikatniejsze. Dodatkowo warto do ciasta dodać także jajko. Dzięki temu nasze bułki będą wypełnione zdrowiem, a przy tym będą miały chrupiącą skórkę i delikatny miąższ.

Przepisy, których może dotyczyć porada

1

Herbaciane rogale z miodem

imie nazwisko Tosia
Smakowity chleb

0

Fit bułki na zakwasie

imie nazwisko Tosia
Smakowity chleb

0

Pumpernikiel

imie nazwisko Tosia
Smakowity chleb

0

Pełnoziarniste chlebki pita z siemieniem lnianym

imie nazwisko Tosia
Smakowity chleb

0

Chleb wieloziarnisty II

imie nazwisko Abbra
Moje Kucharzenie

0

Chleb orkiszowy z płatkami owsianymi - Grudniowa piekarnia

imie nazwisko Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

0

Trójkątne bułeczki z siemieniem lnianym

imie nazwisko Tosia
Smakowity chleb

0

Ziarnisty chleb na zakwasie

imie nazwisko Tosia
Smakowity chleb

0

Chleb pszenny z płatkami żytnimi

imie nazwisko Konsti
Apparecchiamo?

0

Chleb żytni na zakwasie, z kuminem i czarnuszką

imie nazwisko alicja w krainie garów
Alicja w krainie garów...

0

Orkiszowy chleb na zakwasie z ziarnami

imie nazwisko kasandraa6
Magia w kuchni

2

Wieloziarnisty chleb pszenno-żytni

imie nazwisko Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy