Porady kulinarne

Pasteryzacja frakcjonowana - jak długo pasteryzować słoiki?

Czas pasteryzacji frakcjonowanej- tyndalizacji uzależniony jest od pojemności słoików. Słoiki o pojemności do 500 ml pasteryzujemy następująco:
- 1 dzień - 60 minut o poj. 1l - 90 minut o poj. 1,5 l - 120 minut
- 2 dzień - 40 minut - 60 minut - 80 minut
- 3 dzień - 30 minut - 45 minut - 60 minut

Przepisy, których może dotyczyć porada

2

Karkówka na dziko - w jałowcu i kolendrze

imie nazwisko Patyska
Smakołyki Alergika

0

Szynka wieprzowa z szynkowaru

imie nazwisko Gosia17
Wędrówki po kuchni

1

Pyszna wiejska kiełbasa

imie nazwisko Kulinarne pyszności Molki
Kulinarne pyszności Molki

1

Szynka wieprzowa z szynkowaru

imie nazwisko Beti
kruche babeczki

1

Domowe kabanosy z papryką

imie nazwisko Kulinarne pyszności Molki
Kulinarne pyszności Molki

1

Boczek wędzony podpiekany

imie nazwisko Kulinarne pyszności Molki
Kulinarne pyszności Molki

2

Baleron wędzony - konkurs

imie nazwisko Kulinarne pyszności Molki
Kulinarne pyszności Molki

2

Karkówka 10- minutowa

imie nazwisko Stare Gary
Stare Gary

2

Kiełbasa krakowska wieprzowa

imie nazwisko Kulinarne pyszności Molki
Kulinarne pyszności Molki

2

Domowa mielonka. Proces tyndalizacji

imie nazwisko Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

1

Alternatywa do sklepowych wędlin - boczek pieczony

imie nazwisko Wszędobylskie
Wszędobylskie

3

Domowy baleron gotowany

imie nazwisko wiosenka27
Eksplozja smaku