Kilka godzin i mamy coś pysznego bez konserwantów , sama natura a dla zdrowotności młoda pokrzywa . Wędlina wspaniale nadaje się do kanapek , idealnie smakuje na łonie natury .Dla małych i dużych .
Po kilkukrotnym natrafieniu na różne niespodzianki w szynkach (nawet tych ze zdrowej żywności) postanowiłam zrobić swoją własną :) Przyznam się szczerze, że nie znam się na tym za bardzo, nie mam żadnych maszynek do mielenia mięsa, a szynkowar na razie pozostaje w sferze marzeń. Jednak dla upartych nie ma rzeczy niemożliwych! I tak w warunkach domowych powstała MEGA PYSZNA szynka :)
Kolejne mięsko z szynkowaru. Tym razem szynka wieprzowa. Fajna sprawa, bo mięsko zdrowe, smaczniejsze niż to ze sklepu i aromatyczne. Polecam Wam bardzo.
Delikatna wędlina przygotowana w domu zawsze będzie o wiele lepsza niż ta z sklepu. Mielonka z kurczaka i szynki jest mięciutka, wilgotna i bardzo aromatyczna. Polecam szczególnie z domowej roboty chlebem ;-) Przepis przygotowany w oparciu o domowy szynkowar.