Porwij liście sałaty i rozłóż je na talerzach, następnie nałóż kawałki łososia i jajka pokrojone w ósemki. Wymieszaj składniki dressigu tak, aby powstał jednolity sos.
Pasta jest banalnie prosta do wykonania, a połączenie suchego tuńczyka z maślanym, tłustym awaocado smakuje rewelacyjnie. Jednolitą konsystencję pasty doskonale przełamują ziarenka chrupiącego czerwonego pieprzu. Polecam!
Głównym składnikiem jest tutaj awokado, które jak zwykle wymaga sporej ilości przypraw, najlepiej czosnku, ale i soku z cytryny oraz papryczki chilli. Pastę można zmiksować, jednak u mnie dzisiaj w wersji siekanej. Bardzo polecam bo jest naprawdę pyszna.
Sałatka jajeczna z awokado, korniszonami i czerwoną cebulką, podana na chrupiących tostach to doskonały pomysł na pierwszy posiłek w ciągu dnia. Przygotowanie sałatki jest bardzo łatwe i szybkie, polecam!