Sałatka jajeczna z awokado

Przedstawiam kolejny pomysł na weekendowe śniadanie, chociaż w kanapkach do pracy także świetnie smakuje:) Sałatka jajeczna z awokado, korniszonami i czerwoną cebulką, podana na chrupiących tostach to doskonały pomysł na pierwszy posiłek w ciągu dnia. Przygotowanie sałatki jest bardzo łatwe i szybkie, polecam!

Scroll down for recipe in English

Zdjęcie - Sałatka jajeczna z awokado / Avocado egg salad - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Sałatka jajeczna z awokado

(6 porcji)

Składniki:

  • 8 jajek ugotowanych na twardo, pokrojonych w kostkę
  • 2 dojrzałe awokado, obrane, z usuniętymi pestkami i pokrojone w drobną kostkę
  • 2 łyżki majonezu (lub więcej, jeśli lubisz)
  • 1/2 małej czerwonej cebuli, drobno posiekanej
  • 2 korniszony, drobno posiekane
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  1. Wymieszaj wszystkie składniki w średniej misce i dopraw solą i pieprzem do smaku. Podawaj na grzankach.

Smacznego!

Zdjęcie - Sałatka jajeczna z awokado / Avocado egg salad - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

English version

Avocado egg salad

(6 servings)

Ingredients:

  • 8 hard boiled eggs, diced
  • 2 ripe avocados, pitted, peeled and diced
  • 2 tablespoons mayo (or more if you like)
  • 1/2 small red onion, finely chopped
  • 2 gherkins, finely chopped
  • salt and pepper to taste

Preparation:

  1. Mix all ingrediends in the bowl and season with salt and pepper to taste. Serve!

Enjoy!

 Zdjęcie - Sałatka jajeczna z awokado / Avocado egg salad - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów

Podobne przepisy