Sałatka jajeczna z awokado
Przedstawiam kolejny pomysł na weekendowe śniadanie, chociaż w kanapkach do pracy także świetnie smakuje:) Sałatka jajeczna z awokado, korniszonami i czerwoną cebulką, podana na chrupiących tostach to doskonały pomysł na pierwszy posiłek w ciągu dnia. Przygotowanie sałatki jest bardzo łatwe i szybkie, polecam!
Scroll down for recipe in English
Sałatka jajeczna z awokado
(6 porcji)
Składniki:
- 8 jajek ugotowanych na twardo, pokrojonych w kostkę
- 2 dojrzałe awokado, obrane, z usuniętymi pestkami i pokrojone w drobną kostkę
- 2 łyżki majonezu (lub więcej, jeśli lubisz)
- 1/2 małej czerwonej cebuli, drobno posiekanej
- 2 korniszony, drobno posiekane
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Wymieszaj wszystkie składniki w średniej misce i dopraw solą i pieprzem do smaku. Podawaj na grzankach.
Smacznego!
English version
Avocado egg salad
(6 servings)
Ingredients:
- 8 hard boiled eggs, diced
- 2 ripe avocados, pitted, peeled and diced
- 2 tablespoons mayo (or more if you like)
- 1/2 small red onion, finely chopped
- 2 gherkins, finely chopped
- salt and pepper to taste
Preparation:
- Mix all ingrediends in the bowl and season with salt and pepper to taste. Serve!
Enjoy!