Pasta z jajek i awokado
- Wynik: 15
- Czas przygotowania: 5minuty
- Czas gotowania: 10minuty
Pozostając w klimacie wielkanocnym proponuję dzisiaj pyszna pastę do chleba. Głównym składnikiem jest tutaj awokado, które jak zwykle wymaga sporej ilości przypraw, najlepiej czosnku, ale i soku z cytryny oraz papryczki chilli. Pastę można zmiksować , jednak u mnie dzisiaj w wersji siekanej. Bardzo polecam bo jest naprawdę pyszna.
Składniki- awokado - 1 szt.
- jajka - 4 szt.
- czerwona cebula - 1 szt.
- czosnek - 2 ząbki
- sok z cytryny - 1-2 łyżki
- papryczka chilli - 1/4 strączka
- majonez - 1 -2 łyżki
- sól - do smaku
- pieprz - do smaku
- natka pietruszki - do posypania
Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać, pokroić w kostkę. Awokado i cebulę również pokroić w kostkę. Umieścić składniki w misce. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekana papryczkę chilli, sok z cytryny, majonez i dokładnie wszystko wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Schłodzić przed podaniem.
Smacznego:)