Małe chrupiące mini pizze. Posmarowane sosem pomidorowym z czosnkiem i bazylią. Zapiekane z dodatkami, które aktualnie macie w lodówce. Ja użyłam tarty ser i pieczarki.
Chodzi za Wami pizza, a nie macie ochoty bawić się w wyrastanie ciasta? Polecam ten przepis! Drożdżowa pizza bez wyrastania :) Ekspresowa, idealnie wypieczona. Jej przygotowanie to 10-15 minut, plus pieczenie
Mały eksperyment - pizza na cieście z twarogiem! Koleżanki koleżanka zachwalała, więc trzeba było wypróbować. A że ja bardzo lubie wszelkie niecodzienne wersje popularnych dań, byłam pierwsza chętna do testowania :) Efekt super! Ciasto jest jakby lekko kruche, dzięki czemu idealnie zachowuje swój kształt, składniki nie spadają i można spokojnie jeść paluchami ;)
Robi się ją błyskawicznie. Ciasto ma fajny smak i ciekawą konsystencję. Trzeba się jednak liczyć z tym, że smakiem tradycyjnej pizzy, na drożdżowym cieście nie przypomina. No i jest jej mało…. zbyt mało;)