Uszka i barszcz - najlepszy duet. Pierwszy i najważniejszy podczas wigilijnej kolacji. Uwielbiam smak barszczu na kwasie buraczanym i grzybowe nadzienie. Tak bardzo kojarzą mi się ze świętami i czasami dzieciństwa.
Uszka są doskonałym dodatkiem do czerwonego barszczu . Farsz do naszych uszek składa się z: wątróbki, karkówki, mięsa gulaszowego z indyka, żołądków drobiowych i grzybów.
Są! Nareszcie są! Choć do końca nie wierzyłam, że w tym roku grzyby pojawią się w mojej kuchni. Krótki spacer po lesie (i to bez nastawienia się na zbieranie, ot same wpadły nam w ręce) zaowocował zebraniem całkiem miłej gromadki prawdziwków.
Tydzień do świąt czas na uszka. W tym roku inne, inny farsz i inne ciasto, lepsze bardzo elastyczne i smaczne. Nadzienie z pieczarek z nutą czosnku do tego czerwony barszczyk, pycha już czuje święta.