Postanowiłam zrobić zupę z czerwonej soczewicy. Przepis znalazłam tu. Przepis jest prosty a zupa smaczna aczkolwiek moja rodzina na widok czerwonej soczewicy stwierdzila, że jeść TEGO nie będzie.
Kruche serduszka, przełożone dżemem, idealnie nadają się do porannej herbaty lub kawy. Przepis zaczerpnęłam z tej strony. Ciasteczka wyszły kruche, pachnące wanilią, pyszne. Troszkę koślawe, ale smaku to nie zmieniło. Częstujcie się, zapraszam :)
Już dawno chciałam przygotować zupę z porów, gdyż bardzo lubię te zielone warzywa. Przejrzałam wiele przepisów, ale w każdym było coś nie tak. W końcu znalazłam jeden, który zdecydowanie przypadł mi do gustu.
Bardzo smaczna, chociaż muszę przyznać, że jakoś inaczej wyobrażałam sobie jej smak. Nie znaczy to bynajmniej, że jest niedobra. Mężowi smakowała, a to bardzo ważne. Jedynym odstępstwem od przepisu jest brak śmietany - nie dodałam jej, gdyż akurat się skończyła.