Mięso mielone podsmażyć na oleju z cebulką i marchewką, doprawić koncentratem pomidorowym, solą i pieprzem. Ja dodaję też trochę bulionu w kostce i przyprawę włoską.
Szpinak umyć, wrzucić na kilka sekund do wrzątku, dobrze odcisnąć, posiekać, podsmażyć na oleju z czosnkiem. Dodać serek wiejski, trochę soku z cytryny, pieprz, sól, wymieszać.Nadziać canelloni ( u mnie z braku takowych w sklepie zwinięte lasagne).
Pyszny makaronik sobie zjadłam niedawno na obiadek! Makaronik z cukinią i bazyliowym pesto, które niedawno nabyłam z chęci spróbowania. Mniam, jakie to połączenie było smaczne! Palce lizać moi Państwo! Takie obiadki to ja bardzo, bardzo lubię. Wczoraj była powtórka, z tricolorką ;)
Nie tak dawno wykonałam focaccię z cebulą i serem gorgonzola. Ten pyszny wypiek zamarzył nam się jeszcze raz, ale tym razem postanowiłam przygotować focaccię w innej odsłonie - i oto jest, równie pyszna i apetyczna jak ta pierwsza.