Canelloni ze szpinakiem


Szpinak umyć, wrzucić na kilka sekund do wrzątku, dobrze odcisnąć, posiekać, podsmażyć na oleju z czosnkiem. Dodać serek wiejski, trochę soku z cytryny, pieprz, sól, wymieszać.
Nadziać canelloni ( u mnie z braku takowych w sklepie zwinięte lasagne). Układamy wszystko w naczyniu żaroodpornym, zalewamy śmietaną lub sosem beszamelowym i pozypujemy zółtym serem i koperkiem.
Pieczemy do momentu aż makaron będzie miękki.

Smacznego!

Przepisy z tych kategorii

Spaghetti zapiekane z cukinią
43

Spaghetti zapiekane z cukinią

aronia aronia
Wiem co jem

Czarnogóra - Rizi-bizi (Risotto z groszkiem)

Czarnogóra - Rizi-bizi (Risott…

Itchy Feet Itchy Feet
Swędzące Stopy

Bakłażany à la parmigiana
1

Bakłażany à la parmigiana

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Jogurtowa panna cotta z matchą i malinami
1

Jogurtowa panna cotta z matchą…

Flymetothespoon Flymetothespoon
Flymetothespoon

Ravioli Vecchia Modena

Ravioli Vecchia Modena

food² food²
Food Square

Tiramisu w pucharkach
2

Tiramisu w pucharkach

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Przepisy z tych kategorii

Makaron z brokułami i pesto brokułowym
1

Makaron z brokułami i pesto br…

Kujawski Kujawski
Inspiracje z Kujawskim

Makaron w sosie serowo-szpinakowym
1

Makaron w sosie serowo-szpinak…

Posmakujto! Posmakujto!
Posmakujto!

Lazania po meksykańsku
2

Lazania po meksykańsku

Beti Beti
kruche babeczki

Makaron z borowikami
1

Makaron z borowikami

Kasia Kasia
Pełny talerz

Makaron z grzybami i masłem orzechowym

Makaron z grzybami i masłem or…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Sos carbonara z grzybami

Sos carbonara z grzybami

napiecyku napiecyku
napiecyku