Dziś przedstawiam przepis na kurczaka, a dokładnie udka, w glazurze w szczególności z miodu, musztardy francuskiej i odrobiny curry. Danie jest bardzo łatwe do przygotowania, praktycznie jest to jedno z tych, które „robią się same”.
W dzisiejszym poście przedstawię Wam fajną propozycję z mięsa drobiowego w cieście. Roladę można jeść na gorąco i na zimno, w obu odsłonach jest pyszna. Dobrze sprawdza się na imprezach, można przygotować ją wcześniej, a gdy goście są już przy stole tylko włączyć piekarnik.
Kurczak był równomiernie doprawiony i z zewnątrz i w środku, a nie tak jak, to się przeważnie zdarza, jedynie skórka ma jakiś smak, a cała reszta jest tak naprawdę bez smaku.
Roladki drobiowe z naleśnikiem, to od dziś bezdyskusyjnie mój numer jeden! Najlepsze danie z mięsa kurczaka jakie jadłam. Mięsko z wierzchu jest soczyste, delikatne i aromatyczne - a wypełniające je składniki są tak doskonale skomponowane, że idealnie dopełniają całość.