Roladki drobiowe ze szpinakiem i fetą
Smaczne, kruche roladki, z dodatkiem mojego ukochanego szpinaku i pikantnego serka feta.
Pychota:)
Przyjemność dla oka i dla podniebienia:)
Składniki:
- 500g filetu z kurczaka
- 250g świeżego, młodego szpinaku
- 50g fety
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka masła
- sól, pieprz, papryka
- olej do smażenia
Filet z kurczaka lekko rozbić.
Mięso przyprawić z obu stron.
Liście szpinaku (nie kroić) podsmażyć na łyżce masła wraz z czosnkiem.
Szpinak doprawić do smaku pieprzem.
Dodać pokruszoną fetę.
Farsz wymieszać dokładnie.
Każdy filet posmarować farszem szpinakowym.
Mięso zrolować.
Jeśli jest taka potrzeba, spiąć wykałaczką.
Roladki smażyć na rozgrzanym oleju, z każdej ze stron na rumiano.