Jejku.. jak ten chleb pachnie.. i do tego jeszcze ta chrupiąca skórka.. Wspaniały chleb o wyraźnym zapachu i smaku pomidorów. Polecam, naprawdę jest pyszny.
Dzisiaj postanowiłam upiec chleb z moją ulubioną kaszą- kus kusem. Jest on dla mnie spełnieniem „kaszowych”, smakowych marzeń. Uwielbiam połączyć go z warzywami i zjadać jako dodatek do głównego dania, lub nawet na zimno jako świetną przekąskę
Ten bochenek ma naprawdę idealną miękkość i skórkę. Ponadto dynia nadaje mu świetnego, pomarańczowego koloru. Wygląda niczym jesienne liście:) A mi kromka posłuży jutro do pysznej kanapki, jak zwykle słodki chleb najlepiej pasuje mi do wytrawnych dodatków.
Na ten dzień wybrałam przepis na chleb znaleziony na jednej z niemieckich stron. Pszenno-żytni na maślance z dodatkiem nasion i kaszy bulgur. Chleb jest pyszny - w smaku przypomina chleb na zakwasie, a chrupiąca skórka jest po prostu rewelacyjna. Piętka i masło lub jak w moim przypadku pesto... Mam nadzieję, że narobiłam Wam smaku...
Smaczny, chlebek bardzo przyjemny w przygotowaniu i wyrabianiu, nawet dla początkującego piekarza. Bezproblemowy i z oszałamiającym zapachem sezamu. W smaku i konsystencji przypomina bułkę wrocławską. Co prawda nie utrzymuje świeżości wiele dni ale z podanej przeze mnie porcji wychodzi niewielki bochenek, który u nas zniknął w dwa dni.