Zupa z zielonych ogórków

Zupa z zielonych ogórków

Składniki:

- bulion (jeśli gotujemy sami, wyjmujemy włoszczyznę, oprócz marchwi z środka, marchew kroimy w plastry i wrzucamy do garnka, resztę warzyw możemy zjeść),Zdjęcie - Zupa z zielonych ogórków    - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
- 3 duże ogórki szklarniowe,
- 4 duże ziemniaki,
- 2-3 rzodkiewki,
- mały pęczek koperku,
- 1 cebulka ze szczypiorkiem,
- olej,
- przyprawy do smaku.

Wykonanie:

Obrać ogórki, przekroić wzdłuż (tak żeby otrzymać 4 paski ;-) ), pokroić w kawałki nie grubsze niż 1 cm, ziemniaki pokroić w kostkę, rzodkiewkę w plastry. Do bulionu dodać ziemniaki, ogórki i rzodkiewkę, gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać drobno pokrojony szczypiorek razem z cebulką i posiekany koperek, przyprawić, dodać trochę dobrej jakości oleju.

 

Zdjęcie - Zupa z zielonych ogórków    - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Smacznego!!!

Kategorie przepisów