Zupa z porów

zielono mi.... 

2 pory

1 marchewka

1 pietruszka

1 cebula

1 kostka rosołowa

3 łyżki masła

1 ząbek serka topionego (śmietankowy)

1 łyżka śmietany

1/2 łyżeczki cukru

sól, pieprz do smaku

 

Warzywa obrać, umyć, zalać wodą. Wrzucić kostkę rosołową i gotować. Pory oczyścić, umyć, pokroić w plastry. Przesmażyć na maśle z dodatkiem cukru, następnie dodać do gotującego się wywaru.

Po ugotowaniu zupę przecedzić przez sitko. Pora i cebulę zmiksować w blenderze, ponownie wrzucić do gara z wywarem. Śmietanę wymieszać z niewielką ilością wywaru, dodać do zupy z topionym serkiem. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Zupę można podawać z groszkiem ptysiowym lub z grzankami.

 

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

Serowe zapiekanki z kurczakiem i warzywami

Serowe zapiekanki z kurczakiem…

Smaczny dom Smaczny dom
Paszczak gotuje

Papryczki  faszerowane -zapiekane w piecu
1

Papryczki faszerowane -zapiek…

mojacalabria mojacalabria
www.mojacalabria.com

Sałatka ze stekiem bavette

Sałatka ze stekiem bavette

ankawell ankawell
ŻYCIE OD KUCHNI

Naleśniki czekoladowe

Naleśniki czekoladowe

Bożena Bożena
Moje domowe kucharzenie

Moussaka
1

Moussaka

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Mufinki z ricottą

Mufinki z ricottą

Bożena Bożena
Moje domowe kucharzenie

Przepisy z tych kategorii

Sałatka z fasolki szparagowej, awokado i oliwek

Sałatka z fasolki szparagowej,…

figmara figmara
figowe smaki

Salsa roja

Salsa roja

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Placuszki z cukinii i marchewki

Placuszki z cukinii i marchewk…

Beti Beti
kruche babeczki

Indyk z warzywami

Indyk z warzywami

napiecyku napiecyku
napiecyku

Ośmiornica z młodymi ziemniakami, fasolką szparagową i pesto pietruszkowym

Ośmiornica z młodymi ziemniaka…

food² food²
Food Square

Sos sałatkowy z awokado

Sos sałatkowy z awokado

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku