Zupa porowa

Zupa porowa
Składniki na 6 porcji:
  • 3 średnie pory
  • 2 średnie cebule
  • 2 ziemniaki
  • 20 dag szynki pokrojona w paski
  • posiekany szczypiorek
  • 10dag serka topionego śmietankowego
  • pół szklanki białego wina
  • 1 gałka muszkatołowa
  • łyżka masła
  • 2 łyżki śmietany
  • sól
Pora i cebulę pokroić w talarki, ziemniaki w kostkę i dusić 5 min na maśle z niewielką ilością wody, dodać startą na tarce gałkę muszkatołową, wino i szklankę wody. Gotować aż ziemniaki zmiękną, dodać serek topiony i śmietanę. Zmiksować, dodać wody, jeśli zupa wyszła za gęsta, doprawić solą. Szynkę, pokroić w paski i podsmażyć. Zupę nakładać do misek i posypać szynką i szczypiorkiem. Zdjęcie - Zupa porowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Podobne wpisy Zupa porowaZdjęcie - Zupa porowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zupa serowa

Zdjęcie - Zupa porowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zupa ziemniaczana

Zdjęcie - Zupa porowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zupa ogórkowa

Zdjęcie - Zupa porowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zupa czosnkowo - cebulowa

Kategorie przepisów