Zupa pieczarkowa

50 dag pieczarek

3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki

1, 5 litra wywaru z warzyw

2 łyżki śmietany

sól, pieprz

ziele angielskie

masło

2 ząbki czosnku

 

 

 

 

 

Pieczarki umyć, pokroić w plastry. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Pieczarki z czosnkiem przesmażyć na masełku. Wrzucić do wywaru, dodać ziele angielskie i gotować. Doprawić pieprzem i solą. Na koniec wrzucić poszatkowaną natkę pietruszki. Śmietanę rozmącić w kubeczku z odrobiną wywaru, wlać do zupy. Gotowe.

 

 

 

Zdjęcie - Zupa pieczarkowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Zupa pieczarkowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Zupa pieczarkowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

Flaczki z boczniaków

Flaczki z boczniaków

figmara figmara
figowe smaki

Drożdżowe racuchy z jabłkiem i cukrem pudrem
1

Drożdżowe racuchy z jabłkiem i…

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

Surówka z kapusty pekińskiej i pora
1

Surówka z kapusty pekińskiej i…

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Czekoladowe babeczki z powidłami korzennymi

Czekoladowe babeczki z powidła…

figmara figmara
figowe smaki

Zapiekanka z kaszy jaglanej na słodko

Zapiekanka z kaszy jaglanej na…

mapik2705 mapik2705
Świat Domowej Kuchni

Talarki ziemniaczane z piekarnika
2

Talarki ziemniaczane z piekarn…

Beti Beti
kruche babeczki

Przepisy z tych kategorii

Wiejska zapiekanka
3

Wiejska zapiekanka

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

Japchae - koreański stir-fry z warzywami i makaronem z batatów
1

Japchae - koreański stir-fry z…

food² food²
Food Square

Filet z kurczaka z serem i pieczarkami
6

Filet z kurczaka z serem i pie…

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

Grzybowy Strogonow do lunch boxu
1

Grzybowy Strogonow do lunch bo…

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

Stir-fry z kapustą pak choi, boczniakami i sosem hoisin
1

Stir-fry z kapustą pak choi, b…

food² food²
Food Square

A’la Strogonow
1

A’la Strogonow

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu