Zupa ogórkowa Małgosi

Zupa ogórkowa Małgosi
Zdjęcie - Zupa ogórkowa Małgosi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Zupa ogórkowa Małgosi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Zupa ogórkowa Małgosi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Zupa ogórkowa Małgosi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Zupa ogórkowa Małgosi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Zupa ogórkowa Małgosi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Zupa ogórkowa Małgosi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Zupa ogórkowa Małgosi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Zupa ogórkowa Małgosi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Zupa ogórkowa Małgosi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Zupa ogórkowa Małgosi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Zupa ogórkowa Małgosi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Zupa ogórkowa Małgosi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • ogórki kiszone
  • włoszczyzna
  • cebula
  • ziele angielskie, liść laurowy
  • sól, pieprz
  • olej Kujawski z czosnkiem
Przygotowanie

Ugotować wywar z kawałka mięsa drobiowego lub wieprzowego, najlepiej z kością. Dodać marchewkę, pietruszkę, przypieczoną cebulę, listek lub inne warzywa - według  upodobania. 

Dodać starte na tarce z dużymi oczkami lub pokrojone w kostkę ogórki kiszone. 

Pogotować kilka minut i zaprawić śmietaną rozmieszaną z zimną wodą i gorącym wywarem.  Wlać, chwilkę pogotować. 

Dodać kilka kropel oleju Kujawskiego z czosnkiem do smaku.

Kategorie przepisów