Zupa ogórkowa babci

Zupa ogórkowa babci
Zdjęcie - Zupa ogórkowa babci - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Zupa ogórkowa babci - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Zupa ogórkowa babci - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Zupa ogórkowa babci - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Zupa ogórkowa babci - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Zupa ogórkowa babci - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Zupa ogórkowa babci - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Zupa ogórkowa babci - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Zupa ogórkowa babci - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Zupa ogórkowa babci - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Zupa ogórkowa babci - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • wywar z kości schabowych lub olej Kujawski z czosnkiem
  • marchewka
  • pietruszka
  • seler
  • por
  • ziemniaki
  • ogórki kiszone
  • śmietana
Przygotowanie

Zupę możesz ugotować na wywarze z kości albo na oleju, np. Kujawskim z czosnkiem. Ogórki zetrzyj na tarce i podduś na maśle albo oleju. Warzywa, pokrój w kostkę. Na dno garnka wlej olej i wrzuć wszystkie warzywa oprócz ziemniaków. Dodaj ziele angielskie, liść laurowy i podduś chwilę. Dodaj wodę i gotuj; gdy warzywa będą prawie miękkie dodaj ziemniaki i gotuj do miękkości. Na końcu dodaj ogórki i chwilę pogotuj. Możesz dodać też wodę z kiszenia ogórków. 

Dopraw do smaku solą i pieprzem. Możesz zabielić śmietaną lub jogurtem w garnku albo już na talerzu. 


Smacznego!

Kategorie przepisów