Zupa krem cebulowa

Zupa krem cebulowa

Składniki:

Cebule pokroić w piórka, poddusić. Dodać bulion i wino, doprawić, solą, pieprzem i odrobiną startej gałki muszkatołowej. Gotować ok 20 min. Bagietkę pokroić na kromki, posmarować masłem i zrumienić w piekarniku. Po wyjęciu grzanek, natrzeć je czosnkiem. Nakładać po dwie grzanki na talerz zupy, posypać startym ementalerem, po czym włożyć do piekarnika na tak długo, aby ser się stopił.

Zdjęcie - Zupa krem cebulowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Podobne wpisy Zupa krem cebulowaZdjęcie - Zupa krem cebulowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zupa szczawiowa

Zdjęcie - Zupa krem cebulowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Warsztaty fotograficzne z Winiary

Zdjęcie - Zupa krem cebulowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zupa czosnkowo - cebulowa

Zdjęcie - Zupa krem cebulowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zupa porowa

Kategorie przepisów