Zupa krem cebulowa

Składniki:

  • 5 dużych cebul
  • 1,5 szklanki białego wytrawnego wina
  • bulion warzywny: http://paszczakgotuje.blogspot.com/2011/06/bulion-warzywny.html
  • 10 dag startego ementalera
  • bagietka
  • ząbek czosnku
  • gałka muszktołowa
  • sól, pieprz
  • masło

Cebule pokroić w piórka, poddusić. Dodać bulion i wino, doprawić, solą, pieprzem i odrobiną startej gałki muszkatołowej. Gotować ok 20 min. Bagietkę pokroić na kromki, posmarować masłem i zrumienić w piekarniku. Po wyjęciu grzanek, natrzeć je czosnkiem. Nakładać po dwie grzanki na talerz zupy, posypać startym ementalerem, po czym włożyć do piekarnika na tak długo, aby ser się stopił.

Zdjęcie - Zupa krem cebulowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Podobne wpisy Zupa krem cebulowaZdjęcie - Zupa krem cebulowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zupa szczawiowa

Zdjęcie - Zupa krem cebulowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Warsztaty fotograficzne z Winiary

Zdjęcie - Zupa krem cebulowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zupa czosnkowo - cebulowa

Zdjęcie - Zupa krem cebulowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zupa porowa

Kategorie przepisów

Podobne przepisy