Zupa koperkowa

Zupa koperkowa

Koperek rośnie jak szalony w ogródku mojej teściowej. Jeszcze trochę a z łodyg będę mogła zrobić płotek "bambusowo-koperkowy". Że też moje kaktusy nie rosną tak szybko.

Zupa koperkowa

2 pęczki koperku

6 ziemniaków

1 marchewka

1 pietruszka

1 cebula

porcja rosołowa (np:skrzydełko)

2 łyżki śmietany 18%

sól,pieprz

Warzywa obrać, umyć i wrzucić do gara z wodą. Dodać porcję rosołową. Ziemniaki obrać ,umyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do pozostałych składników. Pod koniec gotowania wrzucić cały pęczek koperku w gałązkach. Podgotować około 5 minut. Wyjąć marchewkę, pietruszkę, cebulę i łodygi koperku. Doprawić solą, pieprzem i śmietaną.

Drugi pęczek koperku umyć, pokroić drobno i wrzucić do zupy.

 

 

Kategorie przepisów