Zupa koperkowa
Koperek rośnie jak szalony w ogródku mojej teściowej. Jeszcze trochę a z łodyg będę mogła zrobić płotek "bambusowo-koperkowy". Że też moje kaktusy nie rosną tak szybko.
Zupa koperkowa
2 pęczki koperku
6 ziemniaków
1 marchewka
1 pietruszka
1 cebula
porcja rosołowa (np:skrzydełko)
2 łyżki śmietany 18%
sól,pieprz
Warzywa obrać, umyć i wrzucić do gara z wodą. Dodać porcję rosołową. Ziemniaki obrać ,umyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do pozostałych składników. Pod koniec gotowania wrzucić cały pęczek koperku w gałązkach. Podgotować około 5 minut. Wyjąć marchewkę, pietruszkę, cebulę i łodygi koperku. Doprawić solą, pieprzem i śmietaną.
Drugi pęczek koperku umyć, pokroić drobno i wrzucić do zupy.