Zupa grzybowa z grzankami

Zupa grzybowa z  grzankami

Zdjęcie - zupa grzybowa z  grzankami  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

składniki:

1 litr wywaru warzywnego

suszone grzyby (około 12 kapeluszy)

pieprz

sól

2 łyżki gęstej śmietany

1 łyżka mąki

bagietka

 

Przebrane kapelusze grzybów, wrzucić do miseczki, zalać wrzątkiem, odstawić na kilka godzin (najlepiej na noc). Do garnczka przelać wodę z grzybami i gotować do miękkości. Gdy grzyby będą miękkie przelać przez sitko i połączyć z wywarem warzywnym. Zagęścić  1 łyżką mąki i 2 łyżkami śmietany. Grzyby pokroić w słupki, wrzucić do zupy.

 Bagietkę podzielić na kilka kromek, przesmażyć na patelni w formie grzanki. Podawać z zupą grzybową.

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - zupa grzybowa z  grzankami  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - zupa grzybowa z  grzankami  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - zupa grzybowa z  grzankami  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategorie przepisów