Ziemniaki faszerowane kurkami

Ziemniaki faszerowane kurkami
Zdjęcie - Ziemniaki faszerowane kurkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Bardzo fajny sposób na wykorzystanie dużych ziemniaków.

Składniki:
4 duże ziemniaki
300g kurek
100g fety
1 łyżka masła

Ziemniaki wyszorować, ugotować na półtwardo, przestudzić.
Kurki oczyścić, podsmażyć na łyżce masła, posolić, popieprzyć.
Ziemniaki wydrążyć, fetę zetrać na tarce z dużymi oczkami.
Kurki wymieszać z połową fety i częścią wydrążonego wnętrza ziemniaków.
Farsz nakładać do połówek ziemniaków, posypać resztą fety.
Ziemniaki wstawić do piekarnika nagrzanego do 200C i piec 30 minut.
Podawać np. z sałatą.

Smacznego :)
Zdjęcie - Ziemniaki faszerowane kurkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Ziemniaki faszerowane kurkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Ziemniaki faszerowane kurkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Rok temu jedliśmy ciasto ze śliwkami z sernikową falą:


Zdjęcie - Ziemniaki faszerowane kurkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów